Az Northern Diver hírneve, mint a világ egyik elit ruházati és búvárfelszerelés gyártója, a búvárkodás valódi szeretetének köszönheti, csak azért, mert megértik a búvárok igényeit mind az egyedi, mind konfekció méretes ruházat készítésénél. Következésképpen ma az egyik leginnovatívabb, legversenyképesebb és legmegbízhatóbb névvé vált, ami azt jelenti, hogy évekig élvezetes használatra számíthat az, aki Northern Diverrel merül.

A Ndiver volt az első, aki bevezette az egyedi, méretre szabott szolgáltatást. Utat mutatott azzal is, hogy megértették, hogy a ruházatot rendszerként, nem pedig különálló elemként kell fejleszteni. A HID szárazruhák Constant Fit Tension Flex rendszere jó példa arra, hogy kielégítjük az Ön igényeit. Pl.: a szelepek és zsebek gondosan átgondolt elhelyezése, a vulkanizált nagy teherbírású csizmánkat tekintik a legkényelmesebbnek és tartósabbnak a piacon. A másik jó példa a Thermicore aláöltözetek.

A búvárkodás drámaian fejlődött az elmúlt négy évtizedben, ezért a Northern Diver keményen dolgozott, hogy megtartsa pozícióját. A változás megteremtését a széleskörű tapasztalat és a csapat innovatív törekvése tette lehetővé. Kutatási és fejlesztési osztálya mindig konzultál az olyan búvárokkal, mint te, hogy megbecsüljék, milyen irányba fejlődjenek a jövőbeni ruhák. Ezeknek a visszajelzésnek a felhasználásával folyamatosan bővítik az új anyagokat, és fejlettebb gyártási folyamatokat és technológiákat alkalmaznak.

A Northern Diver életmentő felszerelései felelősek a sok szélsőséges körülményeknek kitett búvárok kényelméért, biztonságáért. Például a tapasztalt BBC víz alatti operatőrök az Antarktiszon használták az Northern Diver ruhákat, hogy elszigeteljék magukat a -2 ° C-os víztől. A hivatásos búvárok naponta bíznak a ruhákban és a felszerelésekben. A barlangi búvárok használják a ruháinkat olyan elképzelhetetlen körülmények között, ahol a sötétség, a hideg és a koptató kőzet a norma.

A Northern Diver felszereléseket sport, katonai, kereskedelmi és mentési célokra használják szerte a világon. Emellett a brit védelmi minisztérium fővállalkozója. Mentéskor az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon több mint 200 szervezet használja az Ndiver vízmentő felszereléseit – ez magában foglalja az Egyesült Királyság tűzoltóságának több mint 95% -át. Nagy mennyiségű mentőkészüléket tartunk raktáron, hogy vészhelyzet esetén azonnal rendelkezésre álljon.